Stichting Centrum Thuis

Van betekenis ZIJN

Eind 2016 kwam ik in een burn-out terecht. Alles stond op zijn kop. Hierna was niets meer hetzelfde.


Mijn leven veranderde totaal.


Dit is mijn verhaal.


Tropenjaren waren het geweest, verhuisd naar Drenthe, baan opgezegd. Een nieuwe start zou het zijn, alleen wist ik toen nog niet dat het zooo zou verlopen...


Burn-out is een zegen, als ik er nu op terug kijk.


Alles werd anders. Vanaf hier kon het alleen maar beter worden!


Ik ging anders eten, anders denken, ging weer voelen wat in mij leefde. Een scheiding en verhuizing volgden, waarna ik voor 't eerst alleen woonde, alleen reisde & alleen leefde.


Ik viel 25 kilo af.


Deed vrijwilligerswerk op mooie groene plekken met bio-logische moestuinen, kookte vegetarisch voor gasten, hielp mee in voedselbossen, paste op in een tiny-house in een bos in Belgie.


Leerde dat wonen zoveel andere vormen heeft. Ik woonde antikraak, leefde nomadisch zonder huis & reisde met een camper als thuis.


Vooral leerde ik dat ik met zoveel minder kan. Hoe minder lasten/kosten, des te minder moeten, des te meer tijd voor wat je echt leuk vind & er echt toe doet.


Leerde te vertrouwen op m'n gevoel, mijn onderbuikgevoel en dat ik door iets groters gedragen word...


Leerde te benoemen wat er in mij leeft.


Leerde dat alles energie is en ik dit ook in mijn handen heb en door kan geven. Als een kanaal waar het doorheen mag stromen.


Her-inner-en, via Yin Yoga, opstellingen, zweethut, labyrint, drumcirkel & het maken van mijn eigen drum, geven van massages, leren magnetiseren & re-connection & holistisch kindercoach opleiding. Vuurvrouw & watergietster, na opleiding zweethut hoeden bij Lotus-vuur.


Met mijn backpack zwervend in de heilige vallei van Peru, waar ik in totaal vijf maanden verbleef. Mijn tweede thuisland, zo voelde het.


Met elke stap werd ik gezonder, rijker, dankbaarder, energieker en vol liefde.


Steeds leerde ik nieuwe mensen kennen en werd me ervan bewust dat we elkaars spiegels zijn. Dat familie meer is dan je gezin van herkomst.


Ik ging de liefde voor Moeder Aarde weer voelen.


Ik was zoekende, naar een rustpunt, naar liefde, erkenning. Toen ik stopte met zoeken vond de liefde mij...


Het zat al die tijd al in mij. Door tijd te nemen voor verstilling, vertraging & afstemming, kwam ik THUIS in MIJ & bij Moeder Aarde.

'Wat achter ons ligt en wat voor ons ligt, zijn slechts kleine aangelegenheden, vergeleken met wat in ons ligt.'


Ralph Waldo Emerson